Bagehimlen.dk benytter som en del af Xanabi's madunivers sig af cookies. Hvis du vil læse mere om hvorfor og til hvad så kan du finde yderligere detaljer her.

 

Madboller med spinat, skinke og ost
Madboller med spinat, skinke og ost

Pizzasnegle med bacon, ost og oregano
Pizzasnegle med bacon, ost og oregano

Luksus pølsehorn med ost og
bacon
Luksus pølsehorn med ost og <br>bacon

Løgboller med bacon - gode til suppe
Løgboller med bacon - gode til suppe


Løgboller med bacontern

Lækre boller med en diskret smag af løg og bacon. Smager godt både kolde og lune, med eller uden smør og er fantastiske til fx. en varm suppe eller andet varmt mad i stedet for flutes.

Tilberedningstid: 20 min til at lave dejen - 30 min. til hævning

Bagetid: 20 min 200 grader.

Fryseegnet: Ja særdeles - optøning i mikro eller køleskab

Opbevaring: De færdige boller kan holde sig 2-3 dage.

stk løgboller

2 stk løg af mellemstørrelse

200 g bacontern svarer til ca. en pakke.

3 dl lunkent varm

25 g gær

2 tsk sukker

1 tsk salt

550 g hvedemel

Hak løget fint, evt i blender.

Steg bacontern på en pande. Når de begynder og brune hæld da løgene ved.

Steg løgene med ved svag varme til de bliver bløde og stil blandingen til side til afkøling. Løgene må ikke brune.

Hæld håndlunkent vand i et litermål.

Opløs gæren i vandet ved at røre rundt.

Hæld derefter vand med gær op i en røreskål og tilsæt sukker og salt.

Tilsæt nu det afkølede løg, bacontern og bland grundigt med dejkroge på håndmixer eller røremaskine.

Hæld nu hvedemelet i og ælt grundigt eller bland med dejkroge eller røremaskine.

Sæt nu bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer.

Lad bollerne stå og hæve i ca. 30 min.

Bages i midten i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 min.

Lad bollerne køle af på rist.

Hvad er din vurdering? Læs eller skriv en kommentar nedenfor


Kommentarer til denne opskrift/tip:

 

Skriv en kommentar:


×
×
×