Bagehimlen.dk benytter som en del af Xanabi's madunivers sig af cookies. Hvis du vil læse mere om hvorfor og til hvad så kan du finde yderligere detaljer her.

 

Luftige boller med gulerød
Luftige boller med gulerød

Spinat og fuldkorns klatboller
Spinat og fuldkorns klatboller

Klatboller med nødder
Klatboller med nødder

Kerneboller
Kerneboller


Klat boller med masser af kerner

Kerner og frø har en skøn smag og er gode både og tygge på og for tarmen. De skønne kerner kommer altid med når jeg bager.

Tilberedningstid: ca. 15 min til at lave dejen. Og ca. 1 time til hævning/bagning.

Bagetid: 20 min 200 grader. (varmluft 180 grader) eller uden hævning 30 min bed 210 grader

Fryseegnet: Ja særdeles - optøning 2-3 min i mikro for 6-7 boller og derefter på brødrister.

stk klatboller

3 dl lunkent varm

25 g gær

1 tsk sukker

1 tsk groft salt

50 g sesam

50 g hørfrø

100 g solsikkefrø

75 g blødt smør

100 g fuldkornshvedemel

350 g hvedemel

Hæld håndlunkent vand i et litermål.

Opløs gæren i vandet ved at røre rundt.

Hæld derefter vand med gær op i en røreskål og tilsæt sukker og salt.

Tilsæt sesam, hørfrø og solsikkerkerner, fuldkornshvedemelet og blødt smør og bland grundigt med dejkroge på håndmixer eller røremaskine.

Hæld nu hvedemelet i og ælt grundigt eller bland med dejkroge eller røremaskine.

Sæt nu bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer.

Bollerne kan sættes direkte i en kold ovn i midten, som sættes på 210 grader, i 30 min.

Eller bollerne kan stå til hævning i ca. 30 min og sættes ind i midten i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 min.

Lad bollerne køle på en rist når de er kommet ud af ovnen.

Hvad er din vurdering? Læs eller skriv en kommentar nedenfor


Kommentarer til denne opskrift/tip:

 

Skriv en kommentar:


×
×